Pil Noriday

Hai mommy²....nak tanya...sesiapa yg ambil pil Noriday...please share pengalaman anda....maksud saya effect² yg berlaku sepanjang pengambilan pil tersebut....terima kasih😘 #pleasehelp #firstmom #sharingiscaring

10 Balas

Saya bersalin bulan 3 tahun 2021 . Saya pernah makan pil noriday . Dekat saya period oke . Semua oke . Tapi susu memang drop . Masa tu memang tak fikir apa , sebab nurse kata pil ni tak kacau susu badan . So saya teruskan sampai 6 bulan . Sebab lepas 6 bulan dah kena tukar pil lain . Tapi saya tukar kepada depo 3 bulan sekali . Lepas saya baca info info pasal pil noriday ni baru saya faham . Setahun jeee saya ambil perancang . Lepas pada tu saya ada temujanji untuk depo , saya tak pergi 😆 Checkup anak pun misi terlupa nak tanya , sampai lah dia orang whatsapp saya . So saya terus terang saje , saya tak nak ambil perancang . Sebab anak dah setahun 🤣 anak masuk 2 tahun ni lekat no 2 pulak 😆

1y ago

sya ambil pil tu..cuma xmakan ja😅😅...sbb misi mmg ckp noriday xganggu susu...tpi kwn sya mkn..susu drop...anak baru nk masuk 3bulan...sya dgn suami pjj..tu yg berani xmkn apa² perancang

saya makan pil noriday..saya bersalin bulan 8 tahun lepas .sblum mkn pil MMG terabur period..dah mkn pil period sebulan dua kali ...lepastu xde DTG nk masuk bulan ke 4 ni..sbb anak saya nk masuk 7bulan..kena tukar oralcon..pun masih period xkuar .badan MMG sangat2 sakit sbb period tu xde kn...bisa2 .cek upt MMG negative..Dr ckp hormon pil

macam sy makan pil noriday, xde apa² efek pn..period dtg regular serta berat badan okey je..cuma susu badan xbertambah pn, sama je macam sblum makan pil noriday..selepas 6bulan sy tukar ambil pil yasmen plak, yg tu susu okey skit dari pil noriday.

Sye mkn pill noriday..skit kpla smpai nangis2🤣🤣 mmg ssah nk bwh bncang skit dea..lpas tu stop mkn pill sye ambil cucuk depo stakat ne oke lgi cuma period xdtg lgi smpai skrg😅😅

Saya baru2 je mkn tak habis lagi sepapan, setakat ni macam okay just Selera bertambah. Sbb sy sbelum ni tak lalu sgt nak mkn skrg ni mcm cepat lapar

saya makaj pil yang oralcon tu kan mcm ngtuk mcm pening ade tapi saya mkn kol11 malm kdng kol10 bolh ke

xde effect pape pon. cuma x period je lagi dri lps bersalin hari tu. dh 3bulan dh. tpi normal je.

1y ago

terima kasih bagi feedback.... sya dpt pil tu...tapi xmkn...tkut nurse tanya🤣🤣kwn sya ada ambil pil tu jugak..tpi demam...lgipun sya pjj..husb bukan balik tiap² bulan....klau bgitau nurse rancang sendiri...dorang bnyk bebel🤣

xde effect apa... pada saya dia Just bg tambah selera makan n period pun teratur

1y ago

baik..terima kasih sudi kongsi feedback🥰

susu bdn kurang padtu berat bdn naik..bdn jd cepat letih

1y ago

takuttt😣😣😣...kawan sya pun lepas mkn..demam dan susu drop..btw..terima kasih kongsi feedback🥰

xde effect pun