opk

hai mommy2 sumee .. nak tnye,wktu bila sesuai cek opk ?? dan start bila sesuai cek

2 Balas

Bergantung pada berapa lama cycle awak sis. Kalau cycle pendek boleh start awal seawal selepas habis period. Kalau cycle panjang boleh start lambat2 sikit untuk elak membazir dan elak stress lambat jumpa positif.

5y ago

Ye.. Kalau sama tdrang atau test line lg terang baru dikira positif. Opk memang sentiasa 2 line. Satu samar dikira negatif lg.

Klau mcm opk tu 2line terang kira mengandung ke atau pun kesuburan sja..