Bila perlu jumpa pakar o&g ?

Hai mommy2 semua yang ada pengalaman dalam ni, saya nak tahu bila ye prlu jumpa pakar o&g untuk tentukan bersalin normal ataupun czer ? Ada yang kata masa 36w dah jumpa pakar o&g . Saya sekarang dah 38w tapi tkde jumpa pakar o&g jadi apa maksud ye ? Ataupun belum tiba masa lagi ? Saya seorang yang baru kali pertama jadi mommy jadi nak tahu dari yang ada pengalaman dalam ni terima kasihh 🥰#seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

26 Balas

klu checkup dkt KK tak perlu junpa pakar O&G jika tiada masalah apa2.jumpa dokter biasa je utk scan baby.klu baby elok kedudukan die atau ibu tiada masalah lain mmg kena bersalin normal..melainkan masa nk bersalin nnti tibe2 ade msalah lain kdg2 ade yg kena emergency czer.