vericose vein

Hai mommy2 semua.. Nak tny pengalaman, ade x mommy2 yg kne vericose vein di vagina n blh bersalin normal?

10 Balas

Pregnant anak ke4 saya terkena vericose vein di vagina sbb bru lepas operation dan tak sampai 2 tahun sya dah pregnant . Alhamdulillah saya dah pun bersalin baby 4kg secara normal . tapi bersalin di klinik pakar sbb mmg kena doktor pakar pantau betul2 keadaan saya . Diet msa pregnant kena jaga betul2 , fast food mmg tak makan lgsg . aktif senaman sampai dah nak bersalin still squat 40kali setiap sesi setiap hari.

4y ago

Pn wardah pernah ambil pil utk melancarkan perjalanan darah tak semasa terkena verikos vein tu?

sy kena vericose vein di vagina currently dh 29 weeks dh makin worst ..still tkut x boleh bersalin normal .. first baby dh ada tp x teruk .. ckit je urt yg timbul tp baby kali ni mmg sgt teruk even nak bersihkan diri pun rasa takut .. takut luka ..

Kna check dkt hosp bhgian o&g..dr akn tgk kdaan vericose vein tu mcmma. Kalau xde apa2 komplikasi blh jer brsalin normal

Msa nk buat buku pink tu..nurse ad tnya..ad x urat timbul kat vagina..klau ad kna bgtau..sbb susah nk branak normal..sbb urat kan

hehe.. terkejut 1st time dgr urat timbul kat vagina. normally kat kaki sampai peha je sis. takde sampai vagina.

Vericose vein kat kaki sis, vagina tak pernah pula dengar ada urat hijau berpintal kt situ

4y ago

Btul tu..nurse tmpt sy pun ada tanya..ada urat timbul x kat miss v..klu Ada katanya susah nk bsalin normal

Macam mana boleh tahu ada veriscose vein dkat situ sis?

Ada tanda2 atau simptom ke sis?...

Alamak 1st time dengar 😉

5y ago

Tu la... X sangka plk wujud vericose bein dkt vagina.. Ermmm

Urat apa tu??