Bersama suami

Hai Mommy2 semua . Maaf yaa soalan agak buruk sikit. Saya first time preggy dan baru habis berpantang , bby pun dah masyk dua bulan. Soalan saya bila agaknyaa saya boleh bersama suami ? Suami macam ada bagi hint tapi saya baca ada setengah kata tunggu lepas 100 hari , ada setengah kata ikot naluri hati , ada kata tunggu jahitan dah okey . Jahitan luar okey , dalam x pasti 😌 #1stimemom #pregnancy #ingintahu #bantusharing #jangandibully #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

9 Balas

seeloknye tgu dlu smpai 100 ari..bkn ape..kte nmpk luka dr luar je oke...luka bekas dlmn kte x nmpk gn mate kasar...x slh sygkn badan..takot puan sakit mse akan dtg..effect die akan dtg kte xtaw...laki taw sedap je...bini yg merasa sakit sume tu..so pikir² kan la

seelokknya org tua2 ckp 100hari...tp kalau antibody lasak boleh je 40hri 60hri bsama....klu sy takut lg🤭🤭....bru je 16hari sy bptg....tp xada laaa sakit2 lps brnak...alhamdulillah....tp kena bptg jgk...

Ikut tahap kesihatan & keberanian puan. Ada orang rasa sihat & berani awal. Ada orang masih trauma risaukan jahitan. Saya tak berjahit bawah tapi penakut, selepas 100hari baru bersama😆

kalau saya 100 hari lebh bru bersama sb takut jhitan . untuk puaskan suami saya bg cara lain yg pnting jgn msuk bawa dlu 😁😁😁

3y ago

share tips sis , cara lain 🤭 suami saya masa sya oreggy x berani sentuh , dia ingat lepas bersalin sebulan dua dah boleh srntuh , last2 saya ckp kene tunggu . kesian dia lama menahan hampir 10bulan 😅

Terpulang kepada keberanian puan. Tapi mungkin puan boleh rasa masih rasa ngilu lagi atau tidak pada kesan jahitan.

3y ago

kalu jahitab dlm akan rasa ngilu yaa , saya pun was3 sbb x nmpk kan , nk suruh kk check rakut pula

Adik saya dulu 60hari je..selepas 60 hari dia da bersama tapi slow2..

Kalau sis berani.. Boleh jeeee.. Tp sebaiknya tunggu 100 hari

kalau ikot family sy sume tggu 6 bulan

depends