Anak suka sakitkan diri sndri.

Hai mommy2 semua. Ada yg berpengalaman anak ada tanda2 autisme x? Sbb anak sy, umur 1thn 5bln. Kdg2 suka jln bejengket lps tu suka sakitkan diri. Cthnya dia pukul2 kpla dia bila dia nangis dan hentak2 kpla kat dinding. Risau kekadang. 😢 #firstbaby #firstmom #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

Klu kekadang berjengket, rs xde ape. Klu berjalan je mesti berjengket, then itu better bncg pakar. Anak sy dulu suka pukul kepala bila nangis or marah. Tp lps tu dia stop. Bila dia buat mcm tu, cpt2 peluk and pujuk. Tahan tangan dia ckp no dnt do that.

2y ago

oo thanks sis.. hrp2 apa yg dia buat tu sbb mmg proses dia nak membesar. bkn sbb lain

sama ngn ank sy tiap kali meragam suka sakiti diri nya