Baby Cot Penting Tak?

Hai, mommy2 sekalian. Nak tanya, perlu tak sediakan baby cot sebagai persediaan kelahiran nanti? Rata2 berapa lama penggunaannya? Sebab nak tahu apakah jenis tempat tido bayi yg paling proper bagi para mommy sediakan? Kelambu juga penting kan? Sbb maklum laa tak berani lak tido sekali, katil queen + lakibini tidur lasak. #firstbaby

6 Balas

bagi saya 50-50 sebab baby cepat membesar baby cot ni plak kecik jadi tk pakai lama saya ada baby cot memang jarang sangat pakai bila dia dh msuk 3 bulan baru start guna tidurkan dia dlm tu smpai umur dia 9 bulan je sbb tak muat dh jadi dia tidur dgn saya sekali.. suami saya jenis tidur lasak jadi saya tak galakkan dia tidur tengah,saya letak dia sebelah dinding.Ikut pada puan,kalau rasa nak beli,beli kalau tak tak perlu beli☺

Rasanya ikut baby. Ada baby yg tk boleh berenggang dgn parents, menangis klu jauh sbb tk dpt bau (ni dgr pengalaman mak sy masa kami kecik dulu dan juga ibu-ibu lain) ada yg okay je duduk dlm baby cot. Tp kalau mmg niat baby cot nak attach dgn katil tu should be okay, sbb puan risau takut anak kena hempap klu tidur sekatil sbb laki isteri tidur lasak kan.

baby cot tu letak sebelah katil kita. sy buat mcm tu. xde la risau terhempap walaupun kami x tidur lasak. kami suami isteri setuju katil kami utk privacy kami shj x kongsi dgn anak / kucing. kelambu kami x beli sbb bilik tertutup elok. jgn lupa cot bumper ye takut baby terhantuk

beli baby cot yang boleh attach ngan katil, kalau baby nangis senang sebab ada sebelah je. kalau duduk jauh, nak bangun banyak kali pon seksa. takut kalau tido sekali ngan mommy and daddy, takut bangun tido tu baby dah jadi lempeng. 😝 tahniah on your first baby btw😘

In my opinion, baby cot penting. Anak lagi comfy bila tidur dalam tu, lagi2 bila dia dah start lasak nanti. Cm my baby memang dari 1m dia dah start mengesot, so bahaya. Lagi selamat letak dalam baby cot

Kalau anak tak tido sekatil dgn puan, jd baby cot tu perlu ada la utk jd katil dia tido. Sy tak sediakan baby cot sebab baby tido sekali dgn kami.