Scan tak nmpak

Hai mommy2 .. Saya buat test pregnant kt klinik tadi upt positive kalau Kira da 8 minggu TAPI scan tak nmpak kantung ... Normal ke 8 minggu tak nmpak kantung? Ada YG macam Saya tak ?

Scan tak nmpak
7 Balas

mungkin ovulasi lambat sis,sbb 2 minggu lepas sis ada post upt y sgt samar tu kan..sy pom mcm sis,delay dah sebulan, upt pom samar sgt mcm sis punya hr tu tu..kalau ikut dah 9weeks..doktor kata mungkin pembuahan lambat kot,sbb sy period x teratur,2 weeks lagi nk pi scan,hrp dah nampak kantunglah🥰

Sye pun mcm ni jgk sis prev. Pregnancy.. Dr. Suruh lagi 2 minggu untuk repeat scan lepastu ada isi dh.😊 Memang bnyak kes mcm ni sis scan x nmpak. Tpi bila dh repeat scan lepas 2 minggu, ada baby dh .. . Or mungkin sis pn salah kira ke. Doa bnyak2 sis..

8mo ago

Ohh sy pon tgh tunggu repeat scan. Baby ade tp jantung tk nampak.

Hmm try tunggu another week? Normally 8w dah nampak kantung, janin and heartbeat. Atau pun sis buat tvs scan dari bawah. Mcm sy dari atas susah betul nak cari kantung. So doctor mmg akan pakai tvs so nampak jelass kantung tu

Sy pn mcm ni jgk hari tu.. Ovulation kita lambat.. InsyaAllah repeat lg 2w mst nampak dh kantung & small baby.. Hihi Semoga ada rezeki sis 😘

Saya haritu 8minggu dh ade kantung. Maybe sis nnt repeat scan. Blh jd belum 8minggu kot.

Pergi lagi sebulan, risau awal nt dorang cuci

Salam sis, kandungan mcne? Dah nampak kantung?

8mo ago

Alhamdulillah.. da 5 Bulan ovulation lmbt