Boleh start makan dah ke ?

Hai mommy2 .. kalau pregnant 4week dah boleh makan ke gulsan ni ? Mommy2 boleh share tk brand slain gulsan yg best? #1stimemom

Boleh start makan dah ke ?
17 Balas

hi dear 😘yea sure boleh tapi tunggu 6weeks above yea 😄lagi satu awak kena jaga pemakanan ..dari awal jaga cara makan elak makanan yang terlalu manis dan manis ..awal² mungkin ada yang ngidam manis² atau masam² tapi kalau yang manis² tu kena control takut nanti kandungan dah besar sangkut gdm (kencing manis)pulak..kalau sangkut gdm ada dua je nurse akan suruh diet bagi yang tak tinggi sangat dan bagi yang tinggi kena insulin ..so siapa gdm on insulin kena bersalin 38weeks serah diri akan ada surat refer doc ..tapi kalau gdm on diet tak kena camtu cuma kena pantau pemakanan jela..so jaga diri ..jangan lupa makan acid folic tau ..jangan skip

dulu penah try jenama ni. tp bpk mntua sy klau sy mngndung rajin belikan buah delima india. berkotak2 die nk bg utk sy amalkan. #05Dec20  #IbuRA  #TAPSuperMoms

Tapi kenapa ada yg ckp xbagus ambil awal kehamilan sbb masam..benda yg masam kena elakkan..pdhal benda masam ni je yg dpt hilangkan loya😩 any explaination

Sy pun minum ni dulu ms hamil. Brnad gulsan. X membantu naikkan hb. Tp sy tetap minum sbb katanya promegranate ni blh tlg kwl tekanan darah

boleh. tpi sy aritu xleh telan masam2 sgt. alahan makanan masam. so,sy buat mcm kordial. cmpur dgn madu.

boleh. saya tahu preg, saya minum ja trus 😂 boleh kuatkan rahim dan naikkan hb

kalau saya x serasi dengan jenama ni, hb x naik. kalau jenama fars serasi dengan saya

4y ago

Fars tu bleh makn ke klau 4w?

Blh dah minum.. untuk naikkan hb.. sy amal y ni je.. murah pown murah

boleh...sy ambk y nie 1 sudu ltk dlm 1/2 air sejuk..sedapp..hb naik

Saya duk amal jus delima assyifa,srima..masam manis hehe

4y ago

Start bila lg akak amal ? 4week blh ke amal assyifa ?