Sy bleeding byk... Mcm mn ehh

Hai mommy... Sy bleding byk sgt bile pg hospital katenye normal & disuruh balik... Sy risau sgt, ape sy perlu buat? Till now still byk siap ketul² lagi

17 Balas

haii mommy , sy pun mcm tu jugak .. heavy bleeding ..4pad full , ada 1 ketul kcik 1 ketul bsar genggaman , then pergi emergency , pakar cek xde bukaan rahim .. kantung masih ada , heartbeat ada .. alhamdulillah baby still betahan .. hospital ada bagi ubt kuatkan rahim , sy bhenti keja sbb mmg xbole buat keja .. skrg dh masuk 2minggu sy bleeding ,seminggu tu mmg mcm period then slow dh skrg hanya ada spotting . awk kena rehat yang sgt² cukup , xboleh stress tauu .. sy doakan y baik² untuk bby n awk .. awk sllu bwk bby cakp , kena kuat tau !!

2y ago

ketulan mcm isi tu sis .. sy fikir msa tu dh kguguran tp tak .. tkda bukaan rahim lgsg , xtau apa benda y keluar tu .. skrg dh 10 hari sy bleeding , masih ada kluar ag darah hitam² tu .. bukn darah fresh mcm y awl² bleeding .. sis dh p emergency cek ? kena pergi yee sis , ntuk tahu sebarang kemungkinan

sis pergi check balik..saya dulu 1 hari spotting, then doc pakar check kate ye normal..then balik tak bagi ape2 ubat langsung..masuk hari kedua dah light bleeding, saya tekad pergi ke klinik swasta ibu n anak, doc situ bising kenape hopsital tak bagi ubat kuat rahim..saya sempat makan 3 biji..hari ketiga mmg makin teruk bleeding dan saya pergi balik jumpe pakar dihospital, doc check baby dah tkde heartbeat mmg sedih time tu..sis kena ikhtiar pergi tempat lain pulak ye

2y ago

sama la sy doc kata ok dgn xbg ubat ape2..last2 keluar seketul😞

cmne keadaan sis?biasanya lau ada spotting atau bleeding even sedikit mmg kena p klinik/hospital utk dptkan rawatan lanjut..sbb sy penah keluar brownish spotting(dlm 7 weeks preggy)..doc scan tgk kantung..doc ckp,sekiranya heavy bleeding biasanya kt area kantung masa scan tu akan nmpk punca bleeding dari kantung..yg tu perlu rawatan lanjut..lau area kantung cun,MUNGKIN bleeding/spoting berpunca dari pangkal rahim..so better p hospital atau klinik..

Hi dear . Sy mula bleeding sikit macam period tu . Lpstu darah berterusan keluar smpi 7 hari mcm tu . Bila p hospital pantai . Doc pakar check baby masih ad dlm perut . So doc cucuk ubat kat punggung utk kuatkan rahim kot . Lupa saya . Dapat ubat pil tambahan . Selang berapa hari kantung keluar sendiri mcm darah beku period tu ☹️ better awak jumpa doc untuk check selanjutnya ❤️ mogq dipermudahkan semuanya dear

bleeding sebenarnya tdak normal... nurse sy kata.. kalau pregnant tdk akn ada kluar darah mcm darah haid. klau jika berlaku pendarahan dalam 2-3 hari... cpt pergi hospital... kemungkinan tanda awal keguguran.. penempalan baby berlaku ( spotting) sy dulu.. 3 hri kluar darah.. pergi hospital.. masuk ward.. pantau darah... hri. keempat... scan.. bby dah gugur. tinggal tunggu jatuh.

Sy masa first pregnancy mcm TU jugak..bleeding yg sgt byk..husband bawak g hospital..doktor cekk katanya xdak apa²...darah still keluar non-stop...pastu doktor soh balik...xsampai 3hari lepas TU gugur..masa gugur week8..dengan cara nurse² yg layan kita mcm kita pregnant anak luar nikah lagi..mmg down sgt..mmg Sy xkan lupa cara layanan camtu dekat Sy..😑😑😑

Sy ank kedua bleeding…sy g jumpa 3x Doktor sbb asyik bleeding..scan ada kantung..lps 2 bleeding lg sy abaikn jelah..ni ank ke3 sama jugak…sy ada admit wad baru2 ni sbb muntah teruk so ms scan ada kantung & heartbeat baby..Alhamdulillah..kalo spotting & bkn fresh blood it ok..tp kalo byk better g check utk mbtkn kita lebih yakin…kalo tidak kita akn stress..

Pengalaman saya la, selalunya kalau bleeding and doc akan scan, ambil darah dan ambil sample kencing. Kalau darah sis okey and scan nampak kantung baby and ada heartbeat dorg akan suruh balik. Maksud nya mungkin okey, kdg ada pngalaman kwn sya bleeding ketul2 awal prgnant tapi baby boleh survive sampai lahir. Doa baik baik sis

2y ago

saya harap mcm tu la.. sya bru semalam pendarahan.. baru 15 weeks 1 day.. pagi tiba2 pendarahan merah cair.. setelah suami bawa pegi ke hospital.. doc scan baby smua okay.. baby sihat sja.. cuma perlu berehat bnyk2.. sya hrp sya dan baby dpt berjuang smpai dia lahir nnti.. sya juga risau sebenar nya..

Pada pengalaman saya, itu tak normal. Bleeding siap berketul. Awak berapa minggu ya? Masih dalam first trimester ke? Takut awak keguguran. Selalu kes macam ni doctor akan lebih alert . Saya dulu baru bleeding masa 6 minggu. Dari pukul 7-4 pagi kt hospital, doctor check.

sis boleh saman klu staff nurse tak ambil peduli dgn keadaan sis.. so make sure pergi lg sekali dan ajak sapa² pergi skli jadi saksi..