fasa makan telur

hai mommy smua..nk tanya..mommy smua start perkenalkan telur pd anak pd usia berapa ya? tq❤

11 Balas

anak saya 7 bulan saya cuba telur kuning dulu, kukus. sebiji telur amik telur kuning saje campur susu fullcream/susu ibu/ susu formula dalam 1 sudu mcmtu, letak la brokoli ke tomato ke sayur apa apa ke. gaul gaull, kukus dalam 15-20min. bagus untuk naikkan berat badan baby. cuba dulu telur kuning. anak saya 7 bulan telur kuning saje, dia okay takde alahan, 8 bulan baru start makan telur dadar satu biji telur(kuning+putih)