Tompokan Coklat

Hai mommy.. Skrg sya mgndung 7minggu 2hri.. Semalam ada kluar tompokan coklat.. Lpas tu sya punya kemaluan rasa nyilu2,skrg pinggang saya area blkang pun sakit.. Suda jmpa Dr, dr bgi ubat kuatkan rahim.. Tompokan coklat tu ada ka d sebabkan pnempelan atau tanda kguguran?? Dr ckap sebab mau kguguran... 😢 sya bru kguguran bulan 9 thun lalu.. Skrg kandungan kedua... #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

boleh jd penempelan, boleh jadi tanda keguguran. monitor cairan yg keluar, ada ketulan apa pun kutip dan letak dlm bekas/plastik/botol.. incase apa2 boleh bwk tnjuk pada doc. tkut itu adalah kantung means gugur.. mcm sy, mula² coklat² je keluar, mkn ubt kuat rahim keluar lg. masuk kandungan 7w fresh blood, pergi scan rahim dh kosong. sy lambat jumpa doc, tp xboleh buat apa pun. sbb dr awal mmg dh diagnose threatened misscarriage.

2y ago

fresh blood ke kluar? byk x.. klau asik keluar je pergi hosp tau. atau boleh pergi terus utk dptkan kepastian..

sama ada ancaman keguguran atau tak. takpe sis banyakkan tawakkal n berserah. keguguran di awal kehamilan ni biasanya terjadi sbb embrio tu ada kecacatan, sbb tu dia boleh gugur sendiri. apa2 pun sis teruskan jaga makan, ambik ubat doc suggest, makan folic acid. dan yg plg penting, jgn stress2.

2y ago

terima kasih sngt2 nasihatnya sis..

Tanda keguguran sis. Doakan yang baik2.semoga Allah bagi rezeki kali ini ya

2y ago

aminn..

bole jadi kedua nya..