Anak Angkat

Hai mommy semua,Group ini banyak membantu saya dalam besarkan anak angkat sy dari newborn sampai now dh 1 tahun, info sgt2 mudah nak cari n semua yg tak kedekut share ilmu , malangnya ibu kandung akan ambil semula dlm waktu terdekat sy tiada hak untuk halang..kerana dia adalah ibu kandung, minta doakan anak ini sentiasa sihat dan baik2 sahaja selepas ini dan sy kuat, terima kasih warga2 group ini untuk 1 tahun ini 🫠♥️

15 Balas

Ya Allah.. smoga awak kuat.. bkn stakat awak sbgi ibu je effected.. anak tu pun... da la umur2 tu memg bkepit ngn ibu.. ade yg sesetengah masih tkot dgn org lg.. mcm mne klu mlm2 anak tu cri awak? sye x bley la bab2 nie sensitif sikit.. anak sye klu sye hilg kejap pun da menangis2 cri.. sye harap ibu kandung tu batalkn niat dye & biarkn anak dye mbesar dgn awak.. jgn la trus pisahkn.. create la bonding antara dye n anak dlu..

4w ago

sbb dye x jge dr kcik jd dye x paham..

entah la sis.. Cuba tengok yg pernah viral .. mak angkat Jaga dri kecil punya elok.. syg..bila Dah besar tiba2 mak kandung dtg tuntut.. smpai meninggal budaknya bila kt tgn mak kandung.. takkan tak Ada Cara untuk fight? dia sendiri ckp dia call jkm? Cuba sis sendiri call jkm bagi pihak sis sebagai ibu angkt? mmg la dia ibu kandung. tp dah Ada hitam putih,xpernah tnya mkn minum smua tu. takut dia xdpt Jaga sebaik mcm mana sis Jaga.

4w ago

Sy call jkm hari2 awk, talian kasih, jpn semua saya call..puas sy cerita isu ini, dan sy kaitkan isu budak meninggal semua nie, boleh fight tapi kena naik mahkamah, sepanjang sy jaga mak kandung xpernah tanya makan minum lgsung, sy mmg xnak bg, tp mak dia pun ugut nak report sana sini..

sya pla yg nngis baca...x trbayang mcm mana perasaan awk..sya yg tnggal ank kjap kt rmh pn dh resah x tnng.. inikan awak pla dh jga diberi pnuh kasih sayang tiba² nk kena ambil... semoga awak kuat..smoga Allah limpahkan rezeki yang x disangka² pda awak ..

4w ago

Sy mmg xnak bg dari awal tp sy xade hak tersebut,Sy tgh kumpul kekuatan,barang2 mmg kena sorok agar xnampak depan mata,..aamiin untuk doa terima kasih awak.

setahun 😭😭😭 kesian kat anak.. mak yg ada dgn dia hari2 dr kecik tiba2 hilang. semudah tu ye bagi org ambil blk.. semoga nanti kalau anak meragam cari mak anak tu tk jadi mangsa dera fizikal ibu ayah kandung

4w ago

Tak pernah ambil tahu pun susu,makan pakai anak, dh setahun just tuntut nak ambil sbb anak kandung dia n naluri ibu datang. Sy penat nak fight dgn mak kandung, sbb mak kandung akan ungkit dia lahir banyak jahitan, itu ini.

Ya Allah sedihnya kami baca... Semoga ibu kandung x jadi ambik balik. Saya doakan awak dikurniakan rezeki anak sendiri nanti. Setahun pun dah pandai tu. Dok terbayang ja wajahnya nanti. Semoga awak kuat ya.

4w ago

Sy kawen 6 tahun tanpa zuriat awak..tahun ke7 dikurniakan anak ini , sy bela dari lahir sampai skrg..mmg sedih xtau nak cakap macamana, hancur lebur hati ini. Terima kasih atas doa moga berbalik kebaikan pada awk.

Semoga kuat sis 🤍 semoga sis dan anak baik2 aja. Sedih sy tak dapat nak bygkan mcm mana perasaan awak sebagai IBU dia. Kandung ke tak kandung. Setahun bukan sekejap kalau jaga baby. Sending u hugs 🤍

4w ago

Terima kasih sis, ye xlalu nk makan & xboleh nak tido tunggu detik anak diambil

hi, kalau sis ada hitam putih xperlu pun serahkan pada ibu nya ..saya pun ada jaga anak angkat ..memang mak dia xboleh ambil kalau saya x izinkan. Jkm pun xberi hak jagaan pada ibunya.

4w ago

Sbb tiada sijil pengangkatan lagi, setelah 2 tahun baru keluar sijil ini, skrg hanya akuan sumpah, mak kandung masih ada hak ini jkm bgtau sy, yg sy boleh buat fight di mahkamah n upah lawyer.

kenapa nak amik balik?, n kenapa dulu dia bagi. emm, da la da setahun jaga, bagi kasih sayang, rapat, mesti sedih. dia pun da faham , lagi la. 😌 .

4w ago

Sy takut sbb kes itulah, n sy pun rasa xtentu arah bpe hari ini