faraj kering

hai mommy semua.. sy skrg ni dh masuk 24w tiba2 minggu ni faraj jd kering n xboleh nk bersama dgan suami sbb skit yg teramat.. sy nk tnya ad x mommy dlm ni yg pernah mngalami situasi mcm sy? mcm mne ye nk atasi? foreplay mmg dh lame tp ttap xjd.. boleh bg tips atau petua klau ad mommies dlm ni yg tahu..#seriusnanya #pleasehelp

9 Balas

sama dengan saya sis. masuk 23 minggu dia kering. starting buat macam2 tapi still kering. dah la saya kalau intercourse masa masuk tu sakit walau licin. nak cerita kat suami lupa pulak🤭. baca sis punya post baru teringat.

Mungkin boleh try minyak pelincir, beli dari farmasi, jgn pakai minyak zaitun / losyen biasa, takut kena infection

mcm sy jgk tp sy x suka pkai plincir tu, ada bli try pkai tp x suka pkai.. so mmg standby je air kosong tu buh dlm botol spray..

sy pun jadi mcmni .. tapi sy bersama seminggu sekali je .. lepas 28w dh okay tak kering .. boleh bersama mcm biasa semula

normal. sbb pregnant kan. salah satu sebab. ada yg guna lubricant. tp sy teruskan jgk even sakit😅

biasa sbb kita pakai pencuci . dia jadii kering , cuba Tingal pencuci miss v to

1y ago

sy mmg xde pkai pencuci sis.. sbb tau x elok...

beli lubricant yang pregnancy safe, atau suami pakai kondom.

Yup saya pun alami, pakai lubricant durex je kalau nak bersama

1y ago

Letak sikit lubricant tu dekat pintu faraj tu puan, and sapu keliling alat sulit suami

beli pelincir sis. kat watsons, 7e pun ada