Pengalaman rasa bayi gerak

Hai mommy semua. Saya dh nk msuk 20mingu. Skrg tgh tunggu bayi gerak. Masa awl 19minggu saya rasa mcm bubble gerak dlm perut. Rasa bila perut kita tertekan skit. Tp hrini rasa mcm geli2 1 tmpt.. boleh tak ibu2 share gerakan byi untuk 19minggu ke 20 minggu rasa mcm mana.. saya first mom . Teruja 🤭

6 Balas

Saya pun 19 minggu nak ke 20 minggu, kalau ddk diam, rasa mcm bubble2 gitu tapi halus, mgkin anak first dia lmbt sikit, tapi kalau saya aktif sikit, kdg cucuk atas pusat je. Hehe, hri tu masa week 17 misi tny dah gerak ke, saya kata sayq tak tau sbb x prnh rasa. heheh

Sy start rse wktu 19w. Bgun pg n nk tdur. Slbihnya siang klau sy nk nap bru rasa. Mmg bubble mcm tu. Tp sbb baby kecik lg space bnyk lg nk gerak2. Jd klau kdang2 ad n xde tu normal. Nk tepat tggu bila space dh limited.

Haritu 17 minggu ada rasa sikit mcm geli2. Skrng dah 19 minggu lebih pagi tadi tgh baring mengiring kekanan rasa baby bergerak. Sentuh kt bhgian kiri mmg rasa keras pastu rasa dia mcm berpusing kekanan kot

Sy second baby..baby gerak perut pon dh rasa ada y gelodak je dlm perut..masa first xla camni..teruja nye rasa bila gerak tu..🥰🥰

saya rasa macam vibrate macam tu. selalu masa nak tido and lepas makan.

Saya yakin gerakan bayi pd 24 minggu. Sblm tu keliru samada angin kot ?