minum susu

hai mommy semua 🤗 saya ada gdm on diet..nak tanya klw minum susu low fat dutch lady berapa kali boleh minum untuk sehari ? boleh ke nak minum 2 kali sehari ? sebab saya sakit pinggang dan dah mula cramp kat kaki klw tak minum susu atau kurang minum . boleh share pengalaman atau pendapat tak ? #babyfirst

5 Balas

Boleh je 2x tp kena tau calculation carb yang lain sebab takut terlebih calculation, gula tinggi. Utk cramp/tulang, recommended to take calcium (supplement) but pls refer your doctor first.

sy minum je susu dutch lady yg dlm kotak tu dr awal hamil sampai skrg.. alhamdulillah lh x sangkut gdm.. gpun ramai yg syorkan minum susu kotak dr debu kalau xnk sangkut gdm..

Sy pun gdm on ubat... Sy pun minum low fat dutch lady dr yg sarankan srh minum... Alhamdulillah skrg dah 36w dah bsp pun elok je

boleh minum tapi 2hari sebelum bsp stop dulu minum sebab dalam susu pun kadang2 ada gula

boleh minum pagi sekali mlm sebelum tido sekali..kadang saya 3 kali sehari minum🤭

3y ago

klw ada gdm pun okay je kan ?