Baby lahir ikut due date atau lahir awal

Hai mommy semua, nak tnya betul ke kalau first baby lahir awal dri due?ke tak semua mommy macam Tu? Ada yg lahirkn baby ikut due tak? Ni first baby sy. Sy dh 38week skrg tp baby nya takde tanda2 nk keluar lg. Sy sbnarnya nk suruh baby keluar awal tp dia seronok pulak dalam perut ni😅 Ada tips tak nk bg baby keluar awal? #firstbaby #firstmom

31 Balas

my o&g told me 80% women will deliver earlier than due date . as long as 37week is consider full term .

hai.. sy ank first overdue.. 😂😂 xmau kluar awl… harini hari ke 6 berpantang

37 week dah kena standby sbb saya ank frst 38week bersalin dan anak ke 2 37week

sy first baby brsalin overdue seminggu dri tarikh due 😅😅😅

ank sy dua² 40week ats 🤣, yg ketiga ni xsure lg mcmana 😆

Sy due , 28. alhamdulillah slmt bersalin 12 mei .🥰

sy baby lahir 13/05 sama tarikh lahir sy sndiri

2y ago

Wah sis, sama tarikh lahir dgn saya 🥰

Anak first saya lahir 39w 5d

1st baby 34w3d 2nd baby 38w2d

2y ago

ya kne tahan smpai berat 1.8kg

mcm sy awal 34 minggu

2y ago

pre mature ke sis?kne tahan wad x?