Assalamualaikum.

Hai mommy semua. Nak tanya kalau kita dalam first trimester, boleh ke kalau suami nak bersama? Ada apa² risiko?

21 Balas

ada yg cakap boleh, tapi saya tak berani risau lagipula bnyak baca ada yg bersama waktu awal2 darah turun takot gugur

2y ago

ya sis..takut berisiko dngan baby

boleh tapi kena beringat. jangan hempap part rahim tu. kalau boleh elakkan. Guna kaedah lain bincang dgn suami

2y ago

In sha Allah. Thankyou sis! 💕🙏🏻

Boleh je, tapi atas nasihat doktor. Kalau kita takde apa2 masalah masa checkup, boleh aje nak bersama

Saya ok je Bila bersama. tapi slow2 la . alhamdulillah tkde bleeding ke apa . baru 8w.

2y ago

I see! Baik in sha Allah. Thankyou sis 💕🙏🏻

sya brsama suami 9w alhamdulillah tadak apa2 , skrg dah 18w dah

2y ago

Alhamdulillah. Heeee baik sis! Thankyouu yaaa 🙏🏻💕

Risiko pendarahan dan keguguran kalau rahim lemah.

Boleh jek tapi jangan hardcore sangat 😂

Saya ok je so far, dah masuk 11w

kalau blh elakkan

Ikut keselesaan momy