Susu untuk trimester pertama @ kedua

Hai mommy semua. Nak minta pendapat susu apa yang sedap dan sesuai untuk you all mommies semua consume ya.? Saya 12 weeks. Minum susu Anmum Materna perisa susu. Tapi payah sikit nak minum. Saya memang suka susu. Tapi susu ni macam tekak tak boleh nak terima betul 😅 . So ada cadangan tak susu lain yang sedappp.

7 Balas

saya masuk 8w terus tak boleh terima susu anmum, padahal since 4w minum ok je. pi kk nurse kata kalau boleh elak susu anmum sbb manis. skrg saya minum susu kotak low fat je, paling suka brand HL low lactose so tak kerap buang angin haha. boleh terima susu sejuk je skrg ni. bila bau susu panas automatik loya.

2y ago

sma lah. saya pun rasa nk try minum HL je

Sis try frisomum gold .. sedap sis lemak2 vanilla gitu rasa dia .. sy minum pun sbb byk review kata susu tu bagus, n susu tu sgt elok kalau kita ada masalah selalu mual2.. recommended sgt!

susu apa² pun xpa rasanya.. full cream ka.. tp susu anmum , dlu staff nurse LR ada cakap kemungkinan baby besar(mgkin sbb kandungan gula tinggi kot(

2y ago

i see. nk kena banyak mengkaji ni. hihi. tq for sharing

Cuba try mintak sample susu ibu mengandung. Saye dah try enfamama, anmum, momma, maez. Tapi yang kene anmum juga. Tapi anmum chocolate 🤣.

2y ago

susu Similac mom sedap

Saya xboleh minum anmum perisa susu, x sedap 😅 Sekarang saya minum Wildan vanila, susu rizqi coklat. sedap sangat, hb pun cantik 😍

2y ago

terima kasih . boleh try

susu formula ibu mengandung x wajib sebenar nye..lagi2 susu dekat shopping tu tinggi gula..kalau nak minum beli je mcm HL, FRESHMILK..

2y ago

thank you recommend 😊

Saya skrg minum susu kambing wildan. After bbrp jenis susu cuba mengikut keselesaan dan bajet, wildan jgk sedap. Sbb dia tkde gula