33 weeks 5 days

Hai mommy semua. Hari ahad sy turun darah tp xbyk pun. Setitik mcm tu je. Bole tahu sbb sy jenis pakai pantyliner. Pastu semalam sy gi hospital sbb perot kejap2 mengeras. Pegi hospital pun sbb kene paksa ngn family😅 pastu doktor check2 tgok2 da 3cm bukaan. Kalau lahir pun baby prem. Sbb kandungan sy baru 2.4kg. Mommy semua ad pengalaman mcm sy tak? Agak2 lama tak nk tggu bukaan smpai 8cm? Then keadaan baby mcm mne? Okay ke? #babyfirst

4 Balas

saya pula..skrng da 38mnggu6hari..smlm prut mngeras jak..td pgi2 kluar drah ..pgi hsp cek bukaan da 3cm dlm jam9 lbih..cek lg skli msih 3cm..sbb prut x skit..tp start pkul 4 da skit..skrg tgh tnggu jam9 nak cek bukaan lg..and skrng sy mngndng ank ke3 blm prnh alami bgni lg..doa kan saya smoga d prmudahkan ..😊😊

badan mommy lain2 so takut nak bg pendapat hehe..bagusla pegi hospital awal mcm sis..harap2 semuanya selamat insyaAllah..

sis lps tu leh cerita tak apa jadi?. sy 35w3d perut kjp2 ngeras. pstu kdg2 rasa ada something berat yg ke bwh.

f