Pemakanan pengaruhi warna kulit bayi atau tak?

Hai mommy, saya nak tanya. Sepanjang mengandung sekarang dah 8 bulan saya memang consume ubat yang klinik bagi ja. Susu tak boleh minum jadi doktor suruh ganti dengan calcium tablet. Lepastu ada makcik2 yang kata ke saya nanti anak gelap sebab tak consume vitamin tambahan dan sebagainya. Betul ka?

2 Balas

tak lah. sy cuma consume ubt kk, calcium saja. plus jaga mkn sbb anemia. tmbh suami kulit gelap, tp alhamdulillah ank sy lahir kulit cerah ikut sy.

Ikut genetik, tak semestinya parents. Boleh jadi atok nenek pun