Baby susah tidur

Hai mommy's saya nak tanya normal ke kalau baby baru 1 bulan 21 hari bila tiba waktu maghrib sampai jam 10 mlm kerap menangis dan ta nak tidur ? Sbb sejak 2 menjak ni dye slalu meragam dan ta nak tidur.

1 Balas

biasa bby ni, bila msuk bulan baru, dia mmg akan meragam sikit, peel dia pun akan ade yg bru.. sis cuba follow wktu dia, dan jgn paksa dia tdo klu dia xnak tdo, mgkin sis boleh main dgn dia or, bila hmpir wktu tdo, cek pampes,buh mnyak angin, urut2 sikit supaya dia akan lena.. jdi mak2 ni kena byk try n error sbb baby lain2 peel dia.. 😊

3y ago

ok.. terima kasih ☺️