perut mengeras

Hai mommy, saya dah 36 week 5 hari .. saya perasan perut ni kerap sgt mengeras.. kdg tu dari malam sampai bawa ke siang.. bila baring akan rasa xselesa nak ke kiri dan ke kanan.. mengeras je.. adakah tu perkara biasa? sebab saya first mom xde pengalaman.. air ketuban atau darah mmg xkluar lagi..tapi perut mmg kerap mngeras dan kdg2 bila kencing nmpk keputihan susu dkt mangkuk tandas..saya xpasti tu keputihan atau mucus plug...dan hari ni saya rasa perut mengeras , pinggang belakang sakit mcm senggugut..jln pon boleh slow2 je.. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom

2 Balas

awak kena track berapa kerap mengeras tu. itu pon salah satu tanda bersalin if makin kerap selang masa