baby sock

Hai mommy, nk tnye mami2 bgi baby pakai sock smpai baby umur barape??

11 Balas

Selalu org bg pakai smpai umur 1bulan - 2bulan , kuku baby kan cpt pnjg Ikut la kalau mommy rajin potong kuku tkpakai sarung tgn kaki pun tkpa Saya ingt dulu nak first saya , saya bedung smpai la dia boleh merangkak (6bulan ) 😂 + saya dulu duk kat kmpung memang malam2 sejuk sgt2

Biasa mitten&booties sbuln lebih je sb jari perlu kn pergerakkn yg stoking biasa smpai 5 or 6 bergtung dgn kedaan.. sb kki bby cept sejuk.. kalau jln pkai lah kt umh tngok kedaan..☺️

Mittens & booties pd bulan pertama & ke2, bulan ke3 nurse kata da xyh pakai mitten tuk jari die ransang pergerakan. Sy pakaikan anak stokin hanya bile keluar umah shj

mitten & booties smpi sebulan je. Pstu kaki pakaikn stoking wktu mlm je n nk keluar rmh. Tu pn kalau keluar tmpt yg panas sy bkk stokin dia.

Tengok keadaan kalau cuaca panas saya tak bagi pakai, kalau sejuk dan waktu malam saya pakai kan. Anak sekarang dah nak masuk 2bulan

Ank sy 5bulan masih pakai, waktu malam dgn jalan je.. Siang xpakai kan laa..

siang saya tak pakaikan.. malam jer... anak dah 4 bulan

ank sy smpai 4 bulan.. tgk pd cuaca

Anak saya sampai umur 6 bulan 😂

sampai 3 / 4 bln..