maternity compression sock?

Hai moms, ada sesiapa berpengalaman pakai maternity compression socks tak which is katanya boleh mengurangakn lenguh2 kaki, sakit kaki n betis...? Kalau siapa2 pernah try ataupun tahu kedai yg jual socks yg boleh mmbntu , pls share ?

5 Balas

TED stockin ke maksud awak? Yg untuk elakkan pulmonary embolism tu? Ada jual kat farmasi luar. Harga depends la. Haritu doktor kata lingkungan rm80++. Suami sy beli rm60 je. Stokin tu kene ambil ukuran dulu sebelum beli. Kena pakai ketat ketat untuk elakkan terjadinya DVT kat kaki. Sesuai untuk prempuan mengandung atau orang yang kena bed rest.

Biasanya farmasi dlm hospital ada jual. Nurse akan ambik size dan sruh kita beli ikut size tu supaya lebih elok bila pakai tak ketat n tak longgar. Compression socks ni ibu2 czer yg lebih sesuai pakai, melancarkan darah.

TED Sock kan..Sy beli di farmasi alpro. Harga ikut panjang n brand. Alhamdulillah ok utk elak cramp n boleh pkai masa travel n dlm flight

Farmasi cth watson, guardian ada jual biasanya..

sy dulu bli dgn nurse je d labor room