Najis bayi 6 bulan

Hai mommy nk tnya, normal ke najis anak sy mcm ni? Baby dh 6bulan 2mggu, dh bg makan bubur nasi. Tp sy tgk masa dia meneran tk menangis apa pun. Bila tgk najis macam ni sy tkut sembelit. #help

Najis bayi 6 bulan
9 Balas

anak sy pun 6bulan 23 hri . gini laa najis dia . tp kdg likat kdg mcmni . susu mmg dah biasa cairkan dri awal dia minum dupro . dah letak syur hijau dlm bubur dia . tp dia payah betul nk minum air masak . ramai kata kalau tak minum air masak mmg akn jd smbelit. dh ler skrg dia mmg taknk susu sgt . nk mkn jee dia . eee smpai kene paksa laa bg susu.

2mo ago

takpe mommies, baby 6-7 bulan masih bergantung sepenuhnya dgn susu, air masak cuma utk bagi dia kenal rasa sahaja, and dah boleh start ajar dia minum dalam open cup atau botol straw utk tarik minat dia minum air dan belajar menyedut, boleh follow fb happy baby food malaysia (hbfm) ada banyak info