Najis baby warna hijau

Hai mommy nk tanya normal ka baby full BF tahi warna hijau ... risau la

Najis baby warna hijau
6 Balas

normal. baby awak hanya dapat susu awalan awak sahaja. iaitu susu foremilk. susu foremilk ni utk hilangkan dahaga baby awak sahaja. kalau nak naik kan berat baby kena minum susu akhir awak. susu hindmilk. selalu nya kalau najis warna ni bila baby menyusu sekejap sahaja. tak sampai 15minit. ataupon awak kerap tukar posisi penyusuan. sekejap bagi baby hisap blah kanan sekejap bg bagi baby hisap blah kiri

10mo ago

kalau baby menyusu tak sampai 15minit. apa yg awak boleh buat bagi baby menyusu dgn kerap. contoh sebelom ni setiap 3j sekali. dekat ke 1@2j sekali. ataupon awak marmet/pump dlm 10minit keluarkan susu awalan awak sedikit. kemudian susukan baby awak

- Baby byk minum foremilk dr hindmilk atau cirit birit / tgh tak sihat (selesema) atau tgh nak tumbuh gigi.. Kalau hijau sikit2 tu okay, kalau byk hijau kena check balik..

10mo ago

hijau dia cuma macam dlm gambar tu

kalau boleh bila tgh menyusu Cuba buat bre*st compression utk kluarkan hindmilk

Usia baby? Ada baca awak komen berak banyak kali. Satu hari berapa kali?

10mo ago

setuju dgn komen puan ni. kalau rasa susah hati. bawak baby utk checkup. atleast lepas checkup awak dh xsusah hati😊

Boleh refer sini

normal

10mo ago

tapi dia berak banyak kali. and kalau dia berak penuh tahi and macam cair sikit ok ke. sebab ada chat nurse dia suruh pergi hospital