20minggu pregnant

Hai mommy nak tanye nanti ramadhan saya 20minggu, okay jek kan untuk puasa penuh? 😅 sbb skrg kalau lambat makan jek terus rasa lemah takde semangat, kene makan manis manis baru okay sikit... #firstbaby

17 Balas

Saya puasa nanti 23weeks.. tak tahu lah mcm mana gaya nanti . Harap2 lah larat dan tak memudaratkan Baby kat dalam . Tapi kalau risau baby kat dlm lapar , ingat puasa setengah hari jelah kot . 😅

Saya baru 3 bulan first trimester. Ada try nak cuba puasa. Tapi tak boleh rasa macam dehidrasi sangat pastu letih je. Taktahu la puasa nanti boleh ke tak bertahan

Sy puasa malam sblm minum air gula pun tak tahan haus, acaner? 🤣 Mmg plan tak nak puasa sbb boleh ganti & bayar fidyah. Nyawa tiada ganti, sesal tiada guna.

sy time puasa nanti dh 31w. inshaAllah mcm xkan puasa sbb memg tak tahan lapar dh skrg pun 🥲 dgn gdm lagi

3y ago

sama sy skrg 23w nnti bln puasa tktau lah blh puasa ke tak sebab skrg pun asyik rasa pedih2 je perut kalau xmkn

saya 7 bulan lebih bulan puasa nanti.. tak tahu la boleh puasa ke tak. huhu rasa nye macam tak.. baby first takut pulak jadi apa2

depends pd ketahanan badan masing2 . jgn paksa if badan xtahan risau ada kemudaratan kpd ibu atau bayi..

3y ago

okay thanksyouuu ❤❤❤❤

kalau xlarat jgn paksa ya