perut mengeras

Hai mommy's nak tanya, selepas makan perut rasa keras dan senok. Normal tak kalau pregnant dlm 19w.. Rasa tak selesa.. mcm mne sy nak mencegah ye... Makan taklah banyak, mkn skit shaja

1 Balas

semasa hamil memang ruang untuk perut kita semakin sempit. ibu boleh makan perlahan-lahan take time. supaya kita tak consume banyak or makanan tidak dihadam dengan baik. selain itu, ibu juga tidak akan alami masalah sembelit masa di toilet. makan secara kerap lebih baik dari ikut waktu sarapan, lunch dan dinner. perut kita dah lain. makan skit-skit. ikut selera.