TRAVEL JAUH

Hai mommy nak tanya, kalau kita pernah bledding dalam masa terdekat and nak travel balik kampung apa perlu buat ye bila dalam kete untuk langkah berjaga jaga, saya 34minggu

3 Balas

Benda sis kena buat stay je kat rumah, xyah travel. Dah pernah bleeding kan.. Sis x rasa syg ke? Dah 34 minggu Nak ambik risiko lagi? Dah bincang doc sis? Benda ni doc kita je tahu keadaan kita. Kalau doc bagi sis travel jauh², sis sediakan lah bantal atas punggung. Tapi biasanya 34 minggu dah start rasa sakit pinggang, tak selesa nak berjalan jauh Sy pun bleeding, mmg duk rumah je.. balik kg 2-3 jam perjalanan pun tak. Lepas bersalin pegi lah nak travel jauh mana pun

mcm sy dlu ada mslh uri bwh pp type 3 pun doc tak bg sy travel jauh wlaupun nk balik kg umh mak sy sejam br smpai .tetap tak boleh demi keselamatan diri kita dan juga bby dlm kandungan tkut nnti tiba2 bleeding ms.dlm prjalanan. jd doc suh bedrest shj dkt rumah..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

Owh macam saya alhamdulillah uri air ketuban bacaan jantung baby takde masalah, tu la semalam lupa nak tanya doktor untuk travel jauh boleh ke tak

Better duk umah jela sis.. xyah travel jauh2.. simpan la keinginan tu skjap