SELALU LAMBAT MAKAN

Hai mommy n dah berpengalaman ..nak tanya kalau pregnant selalu lmbt makan ..ada effect apa2 tak dekat baby .. Sebab saya still alahan .. Nsi tu malam baru boleh mkn . pagi n tgh sy just jamah roti ke apa2 yg ringan .. Risau pulak tuk baby #firstbaby

6 Balas

Seeloknya jangan lewatkan makan. Takut perut awak tak tahan kosong. Tapi kalau mmg tak selera makan, makan je apa2 yg awak selera contoh buah, roti. Asalkan jangan bagi perut kosong. Saya masa 1st trimester dulu kena gastrik sebab tak lalu mkn. Start daripada tu, saya paksa diri makan. Saya doakan semoga awak dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms

sya masa trimester pertama sya makan bbut tia hari ke mlm Sbb tu je boleh lalu lain tak boleh MUNTAH balik skg ok skit da msuk trimester ke 2...alahan da kurang tp masih kurang makan...

4y ago

xpe jji awak isi perut jgn langsung xde biasa la tu nnt lama lama ok la tu mcm sy

kalau saya masok apa saja msti kluar blk xbnyk skit.. xskit bnyk.. nasi ni blh mkn ja nnti kluar blk.. dh msk terimester kdua.. kdg mkn buah pn kluar blk

4y ago

haa betui . sy wlaupum berat xnaik ..klau naik pum 500g sbln ..tp HB cntik je . minum pg n mlm pati delima gulsan

Better makan awal..makan roti ke apa2 asalkan awak makan..

btul.. sbb kita tak npak kn baby didlm mcm mn

mkn roti pun dh okey

4y ago

tu lh ..tmbh2 ank first kan .. dkt sthun jgk ttc .. tu risau .