ubat apa yg perlu guna

Hai mommy ... knape ye dgn tekak anak saya..??? Ubat ape yg perlu guna utk hilangkan merah2 kat tekak anak saya..??

ubat apa yg perlu guna
22 Balas

Tasneem Naturel 👉 Skeenz . 🌸Krim untuk baby yang menenangkan dan melegakan. 🌸Menghilangkan kegatalan. 🌸Menjaga kestabilan, kesihatan serta melembabkan lapisan kulit. 🌸Mengurangkan keradangan kulit dan ketidakselesaan. 🌸Merawat kulit sensitif seperti eczema, ruam panas, ruam susu dan ellergik. . Cara guna: 👉Sapu pada tempat yang bermasalah . Balm ini membantu secara semulajadi masalah kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan ekzema . 100% dari Essential oils 😍 . Tambahan bahan : 🍄 Beeswax 🍄 Shea Butter 🍄 Olus Oil 🍄 Argan Oil 🍄 Vitamin E 🍄 Octyldodecanal 🍄 Blackcurrent Oil 🍄 Sunflower Seed Oil 🍄 Balloon Plant 🍄 Rosemary . Berat: 18 gram

Expert

Salam sejahtera, tahniah buat puan dan keluarga atas kelahiran bayi. Berdasarkan gambar yang anda kirimkan, ruam pada leher bayi anda boleh disebabkan oleh ruam ekzema, atau ruam akibat panas atau alahan. Namun begitu, untuk kepastian mendalam, adalah amat disarankan agar anda merujuk anak anda kepada doktor terlebih dahulu agar pemeriksaan terhadap ruam tersebut boleh dilakukan sebelum rawatan yang sesuai boleh diberikan. Elakkan meletakkan sebarang krim, tepung, atau bedak pada kawasan tersebut tanpa nasihat doktor kerana dikhuatiri boleh menyebabkan ia menjadi lebih teruk.

ank sy skrg 2bln sebijik kne mcm ni . dn lame2 tu dy jdi mengelupas ruam tu lps tu brnanah kawasan tu . sis bole pkai antiseptic cream . dy untuk ruam yg da teruk dn penyembuhan kulit skali . sy pkai kn pd ank 3ari ilang . ubt tu mengandungi antibiotik skali sbb tu bgos . tpi lps baik klau jdi balik mksd sy prmulaan nk jdi balik tu sis bole pkai kn calamine cream . ia untk mengelak kn ruam pns pd leher ank tu . sbb kawsn tu brlipat jdi peluh bbyk kmpul kt kwsn tu sis . ubt2 tu sy dpt kn d Hospital slepas check ank . tpi doc kata klau abis bole beli je kt farmasi yg brdekatn . smoge mmbntu

Hai..anak saya pun pernah mcm ni..beli cream ruam for baby di klinik swasta..then mandikan baby dengan mandian yang free parabens free fragrance..mungkin kulit baby jenis sensitif..sy guna cetaphil moisturising bath & wash for baby..alhamdulillah..3 hari sy guna 2 produk ni pd baby saya kulit die licin..try la sis mane tau berkesan juga 4 ur baby

5y ago

Btol sis...sy pon sme ...pakai produk cetaphil tuk bby...mmg berkesan...

Dulu bby sy pn pnh mcm ni.. Gi klinik suh tkr sympo, msh jgk xbaik.. Bli sympo kar frmsi n losyen dgn hrga nak bratus pn msh sma mkin bnanah.. Last2 sy guna losyen susu unta.. Dlm 3 hri dh ada prubhan.. Jnji sis konsisten pkai.. Dkm sminggu lbh dh pulih spnuh nya.. Sis klau nk, sy ada no cntact yg jual losyen tu...

Sama dngn anak saya pun mcm ni sis tapi sy jumpa doktor dan doktor ada bagi krim terus hilang tapi tulah anak sy tak selesa sbb rasa lembab je kt bahagian leher tu jadi sy stop pakai krim sy pakai kan dia bedak Johnson baby terus kering smpai skrg ni dia rasa selesa dh😊

Dulu msa dia baby kerap tukar pampers punggung jd ruam merah2..lps sapu tyt bnyk2 bg berminyak punggung dia,dia poo2 pun x lekat dkt punggung sbb licin.. Lps pda tu tukar pampers jenama apa pun blh.. X merah dh..

Ank sya pn prnah kna mcm ni...lg truk lagi..kulit kpla pn jd kering &berkeruping...cuma elakkan pkai mndian bby yg biasa tu... sya pkai mndian&lotion sebamed...so far ok.bedak pn klu blh elakkan

sis blh gi farmasi beli cream gentamycin...nti dh beli sapu nipis2 jer time anak tdo...klau mlm sis sapu bedak pureen wrna merah...#imnurse... sharing is caring...

5y ago

blh jer pakai tpi sapu nipis2 jer time dia tido n jgn plak hri2 nk sapu...selang2 kn lah...x pun awk beli jer bedak pureen wrna merah pkai yg tu

ruam susu ke... kene sll bersih kan lepas penyusuan.... alas kain... p jumpa doc klu btol ruam susu.. tu je sll bersihkan je...kulut bby sensitif