Set berpantang

Hai mommy boleh tak suggestkan set berpantang yang mana okay and apa yang patut kita beli and prepare yee .. saya first time mom so taktau nak beli apa due bulan depan je tapi barang untuk mommy tak beli lagi #firstmom #pleasehelp

14 Balas

set berpantang dherbs okay kalau nak beli set. tp kalau sis nak jimat bg sy better beli loose sbb sy guna dherbs tak pakai sampai habis pun, jamu pun still ada, alhamdulillah da masuk 3 bulan lepas bersalin. so , sy rasa better sis beli loose je, pilis, and minyak gosok sbb nak urut. sis boleh la survey pakej mengurut lepas pantang. 3 hari mcm tu ambil yg ada pakej sauna, tungku, urut satu badan. sy jenis tak pernah urut , lepas beranak baru first time. mmg lenguh badan, otot2 sengal semua. serious talk. mandi herba wajib , mandi suam2. elak masuk angin. and makan berkhasiat sis. selamat bersalin and berpantang soon sis.

5mo ago

Thankyou for information sis 😘

hi soon to be mommy 😃..saya takde beli pun set berpantang sis.. masa berpantang tu.. saya mandi air suam rebusan herbal and daun pucuk belimbing selama 30 hari je..sedap badan mandi air suam suam .. tapi kalau sis nak try set berpantang ..boleh try nonarogay punya...set dia banyak la mcm mcm package...saya masa berpantang takde bertungku pe semua tu sis.. cuma mandi air herbal suam tu selama sebulan dan makan makanan yg bernitrisi tinggi utk pulihkan dalaman badan..alhamdullilah now anak dah 1 tahun 5 bulan...

puan jenis suka tak benda renyah2 ni? if tak tak beli pun takpe. mcm sy bengkung pun tak pakai sbb rimas laa dah la nk kena jaga bekas bersalin pastu nak gerak pun susah bila pakai bengkung. sy pakai 2 kali je, 1tukang urut pakaikan, 1kali lg husband pakaikan. tp pakai kejap dah buang🤣 lambattt nk gi toilet dah la if rasa nk kencing tu kena cepat takut terbabas

I tak guna set berpantang. Masa anak first ada la beli tapi last2 tak guna pun. Sangat membazir. So i decide tak beli apa2 set berpantang untuk 2nd- 4th pregnancy. I beli minyak urut je utk legakan sendi2 yang lenguh lepas beranak. Bertungku semua tu panggil tukang urut

saya bru beli. tp due jek yg penting .. param jenis roll (buang angin dlm bdn) and pilis jenis balm (takut lps bersalin pitam ke apa..utk legakan pening ke...).bende lain x beli...takutx terguna, busy jaga anak,tang bila nak guna berset-set tu

wktu bpantang sye gne CL.. jd brg bpantg sye x bli lgsg kcuali bengkung.. tu pun jnis strap.. sye tgk CL sye gne produk param, pilis, losen panas brand sari ayu.. utk mndi, dia gne mndian uncang herba..

Sy berpantang beli vivix. Sbb czer.. nak cepat sihat dan luka cepat baik. Alhamdulillah luka kering elok.. Sy makan ubat tambah darah shaklee jugak. Hb dari 10 selepas bersalin jadi 13 lebih

masa anak first saya beli set berpantang tapi tak guna pun 🤣 kalini saya just beli minyak angin untuk urut badan, sabun herba untuk mandi. bengkung dengan hotpad je.

msa ank 1st sya bli nr.. satu set..tp sya xpki pon..membazir kt situ..untk ank yg bakal lahir bln 2 ni.. sya just bli param roll je..

Tak perlu set berpantang pun takpe sis, jaga diri n makan makanan berkhasiat lepas bersalin pn dah cukup.