Lewatkan tarikh akhir haid

Hai mommy, boleh ke kalau kita inform tarikh akhir haid y lewat kpd nurse? Contohnya:- Tarikh betul akhir haid - 10/10/20 Tapi kita bgtau nurse kita last period 16/10/20 contohnya Adakah menjadi sbrg masalah nti? Sebab risau jgn kalau kandungan overdue n kena paksa bersalin😥 Ada mommy2 y pernah buat mcm ni ke?boleh bg pendapat or nasihat?🥰#bantusharing #seriusnanya #1stimemom

22 Balas

kalau bagi sye ..baik jujur je ...kalau awak tak ingat awk ckp jee tak ingat ..sbb biasa doc akan scan untuk tngok kantung n janin kita berapa week..

Sy pun first pregnancy. Risau overdue n induce paksa bsalin tu semua ada. Tp tak terfikir nak menipu. Lagi takut nk menipu. Tipu dosa 😬😂

tak boleh. in case apa² jadi kat progress baby macam mana? awak dah susahkan byk orang. termasuk baby sendiri

bda penting,buat apa tipu?mudahkn nurse/doc utk jge awk n baby..thru edd doc boleh tau awk tipu

Tipu pun nnt dia akan scan baby dan buat REDD ikut saiz baby, better jujur ja

nurse mmg x tahu tp dktr tahu je anggaran spttnya time dorg scan. #22Nov20

Tak boleh. Seeloknya jujur je. Nnti scan, doktor tau jugak umur baby.

knapa nk lewatkn?? jjur ja la..nt scan pun Doc tau brapa mggu dh kndungan

Tak boleh tipu pon nnt masa scan Baby boleh tahu jugak..😌

kenapa kena tipu tarikh period ya? 😅