telur untuk baby

hai mommy. baby sy dah 8 bulan. dan dengar boleh intro telur.. nak tanya, telur apa yg okay? telur ayam kg ke ayam biasa? atau telur puyu ke telur itik ke.. telur nie banyak jenis. jadi takut salah pilih plak.. terima kasih mommy2 ??

1 Balas

Saya buatkan scrambled egg utk baby saya masa dia 7bulan. Alhamdulillah ok. Telur ayam biasa je hehe. Rasanya jenis telur ayam ke itik tak kisah sis. Tapi ada terbaca, intro telur kuning dulu lepas tu baru telur putih sebab telur putih yg boleh bg kesan alergik, kalau baby ok baru bagi dua2 telur kuning & putih 😊