28week, sakit tulang punggung

Hai mommy, ade tak mommy yang tengah sakit tulang punggung? Rase mcm xselese nak duduk, baring xkene, kadang sakit rase mcm nak kentut tapi tak keluar 😂 mommy buat mcm mane ye nak kurangkan sakit? #ingintahu

28week, sakit tulang punggung
7 Balas

saya pernah alami masa mengandung anak pertama. tp xde ubat pon nak hilangkannya. jadi camtu sbb bdn kita berat tampung, ada tekanan sbb tu jd sakit. if saya sndri abes pantang pon kdg2 still ada terasa lg skit dkt tulang punggung pon tp mkin lama mkin ok. cuma suggest cri tmpt dduk yg lembut. boleh urut juga area tulang punggung tu bg lega skjap

Masa 2nd trimester baru2 ni sy pun ada mslah sakit tulang punggung hampir sebulan. memg sakit giler2,nk brjalan sakit,baring sakit,nk duduk sakit.smpai keluar air mata sakit tu. Ada masa sy suruh suami urutkn. skrg alhamdulilah dh masuk 3rd trimester dh hilang. mungkin masa tu sy bnyk baring n kurang buat aktiviti sbb tu sakit.

saya pun sama juga sakit tulang punggung .. dari awal mengandung sampai la 16 week .. masih sakit lagi .. cuma letak minyak panas je dekat belakang

blajar tahan sakit tu sbb lepas brsalin normal sakit punggung tu luar biasa sakit ny duduk skjap sakit bring sakit bdiri sakittt

tengah mengalaminya 😂 kadang saya letak salonpas.. lega laa sikit

semalam sy pi klinik ...doctr ckp kurg kalsium🤣

Tengah mengalaminya 😂