Perut mengeras 37w6d

Hai mommy, 11/12/22 nnti sye msuk ward sbb kena induce (gdm)..start smalam perut mengeras & ngilu dkt pinggang belakang tpi tk lama lah..tu false contraction ke ? Sbb tk lama n jarang2

3 Balas

Saya ada tanya doc kalau perut mengeras tapi tak sakit tu contraction ke? Doc cakap tu braxton hicks je. Kalau pergi hosp pun dorang akan suruh balik dulu. Pantau pergerakan baby je. Kalau pecah ketuban dengan lendir darah keluar boleh p hosp.. sy due date harini 10/12 tapi kalau takda tanda bersalin, 17hb baru kena serah diri. Doc bagi seminggu dari edd.

Samalah sis saya rasa smlm..sampai x selesa nk tidur tapi kejap je.Semoga urusan sis dipermudahkan Aamiin

Ya..