tanda kontrasi

hai mommies..saya sekarang 38 weeks 6 days..tetiba baby bergerak aktif luar biasa...dah macam ikan keli kena garam menggelupur dalam perut tapi perut tak keras macam papan yang orang selalu cakap bila kontrasi dtg and sometimes sakit sangat dekat bahagian bawah ni macam senggugut but no leaking no bleeding and rasa tu hilang bila duduk cangkung ..baring rasa balik menggelupur tu..tu salah satu tanda nak bersalin ke? perlu ke pac ke? #firstmom #SeriusTanya #risau_sangat

5 Balas

sama macam saya haritu sis punya lah risau saya kol hosptal dia org cakap kalau baby aktf sangat itu ok. klau kurang gerak je prgi hosptal.

klau mcm bb terus camtu n sis rase pelik sgt pergerakkan bb better g cek..klinik pun xpe.klau mcm kadang2 je rasa xde pe

kalau baby gerak tk mcm biasa tlg gi pac @ klinik segera ya, risau trbelit tali pusat

kalau awk rasa pergerakan baby agak lain better pergi check ..

Better terus pergi pac sis. Takut baby terbelit tali pusat