Perut dah start mengeras..

Hai mommies,sapa sini perut dah start mengeras dan rasa nyilu di tulang vagina. Kdg rsa xselsesa ..

14 Balas

Me! Hahaha tp ku gagahkan juga masak dan mgemas rumah. Kdg2 angkat anak yg pertama. Haha tp lps buat kerja saya akan rest lama, supaya balance tak sakit sgt. Alhamdulillah semua masih okay cuma waktu rest. Saya akan rest betul2. Taknak ada gangguan haha. Now saya tgh lipat kain 🤣 10pm masuk tido. Yehuuuu begitulah kehidupan

35w hadir 🌸 klau berdiri rasa nk bobos 😂 duduk baring serba serbi tk kena klau dia mngeras Risau jugakkk smpai pujukk baby sat ya lg 2 minggu kalau nk keluar keluar lah.. tpi jgn keluar skrg nanti kena thn nicu 😂😂😂 terus bby ok 😬😬🤣

2y ago

Baru baru jugak ni rasaaa nya 😂🤭 Klau duduk dlm kereta lama mmg mengeras saja baby . Mungkin dia sempit kot. Kdg2 ngeras tu smpai rasa sakit.. dlm otak fikir nk brnak dh ke 😂😂 sbb masa anak sulung xla sllu ngeras dia byk tidur. Ank kdua ni aktif dia alhamdulillah.. seronokkk.

Biasa la tu dh hjg2 ni mmg segala benda rasa sakit. Sy pun masih kerja lg. ulang2 alik dlm 20km pergi balik. Wlpn drive, dia punya mengeras tak blh bwk bincang.mlm nk tido plak mmg rasa berat sgt perut. Solat pun guna kerusi jr skrg ni

2y ago

yer btul tu sis.. mmg xblh bwa bncg langsungg. sbr jer la kta ibu2 ni

sama rasa mengeras & nyilu kat vagina... baru 35week 1day 😅 jln pon dh xlarat.. xberani nk lasak2 takot bersalin awal 😅😅 semoga dipermudahkan urusan kita bersalin nanti 🥰🥰

2y ago

ya sma.. aktviti lasak mmg tkdpt dh .btmbh nyiluu nnti

saya 30w sama juga rasa macam tu .. huhuu ada hari dia datang sekali dengan sakit manja2 tu tapi sekejap lah hilang pastu selang beberapa hari dia datang balik 🥴

sy pun sedang alami benda yg sma,btw sy bru genap 34w hari ini..risau jg klu tb2 rsa nak branak....klu dah 36w,x risau sgt sbb da msuk bulan ke-9..

2y ago

sama.. sy pun 34 hrini

sy 32weeks dh rasa. sbb doc kata dh msuk laluan. bila bjln byk ke, rasa mcm nk tklua si kecik ni. nyilu je. hrp bby bthn la smpai 37w

samala sy pun alami bnda yg sama..pstu berat je rsa nk jln skrg🥺sy dh 35minggu 4hari

sama sy pun, 34 week 1 hari harini. perut n punggung pn kebas je rasa kalau duduk lama

Saya pon perut asyik mengeras je.. skrg dah 36w2d🥺 sbb apa ya? Normal ke?