Baby shy

Hai mommiess....Is it normal that baby didnt kicking when his daddy's touch my baby bmp....

195 Balas

Sa time preggy dlu aktif jh baby gerak dalam perut sekali sa sruh husband pgang trus berenti gerak😂skli sdh bersalin baby cerewet kalau sma mama nya...klau sma papa dya jdi goodboy😂

hahaha sma mcm sy...time papa dia xde..kemain aktif..time papa dia balik...letak tgn kat perut,snyp je...so papa dia letak tlinga kat perut..bru dgr bby kat dlm..jantung smua🤣😂

4y ago

bole ya dgr dgupan jntung bby klu letak telinga kt perut? sy msuk 22w.. bby gerak pun kdg2 je

asal letak tangan je senyap, bila kita tengah sibuk, bukan main lagi tendang sana sini, dh mcm main ragbi dlm tu.

bila mummy2 semua rasa baby gerak ? saya dah 21week. normal ke rasa macam perut kena ketuk hahahahhahaa ke macamne ?

2y ago

sy mula rse gerakan baby 3 buln nk msuk 4 bulan, mula² terkejut jgk, tp dh lme² mkin kuat, time nk tdo mmg pyh, kdg² nmpk prut tu bergerak, lg² tgh mlm

Lain pulak dengan saya.. Kalau saya usap ke smbang.. Kurang bby nak respon.. Tapi kalau suami saya usap je atau dgr je suara babah dia.. Terus aktif bergerak sampai sakit2 lh kte rasa

5y ago

sometimes bby sy pun cm ni, kalau sy rasa mcm lmbt je dia gerak.. cpt2 suroh husband ckp n usap2 perut, then mula la dia aktif 😅

mcm baby saya...waktu saya berdua dengan dia...elok je dia aktif tendang2...bila panggil ayah dia datang cakap2..pegang perot ..senyap terus dia....takut ayah dia agaknya😂

saya dh 21 mnggu,kita brckp dia ad respon tp bila dgr sore abi dia laju jer gerakkn dia .....bila nk tidow mlm mcm pdang bola dia buat prot ni....jnji dia shat #bbyfirst#

Normal. Husband sy pun cmtu. Bila sy sentuh perut baby gerak. Ayahnya sentuh baby diam. Tpi slalu dh ayahnye dpt rasa. Masa baby gerak kuat tu suruh husband sentuh perut.

normal. mcm saya ayah dia usap ank diam je dlm perut, sekali ayah dia letak muka kat perut sambil tuh cakap muka ayah dia kene tendang heheheh

its normal..bila tangan bapa dia letak dan usap2 perut kita die senyap je...bila tangan kite sendiri yg usap2 die bukan main lagi dia main bola kat dlm sana 😂