Sakit dada 32 week

Hai mommies,normal ke 32 week sakit dada,lps maghrib semalam start sakit dan nafas jadi laju,tapi Alhamdulillah baby aktif cumaa maknyee je yg tak larat sgt,perlu ke pergi check dekat klinik? Ada ke yg pengalaman macam ni?cuba share tips. Tq

2 Balas

Saya start sesak nafas & sakit dada 32 weeks juga. Kes sama macam puan. Saya gi klinik, doktor check bacaan nadi saya terlampau laju. Lepastu doktor drip masukkan air. Lepas dari tu baru rasa lega sikit. Doktor cakap boleh jadi sebab kita buat kerja berat atau terlalu penat atau stress atau makan pedas dan beberapa perkara lain. Macam saya haritu doktor suspek asid tinggi dalam badan. Doktor nasihatkan kalau sesak nafas tu try relax dulu. Kalau tengah berdiri, cuba duduk. Kalau tengah duduk, cuba baring. Bila dah tenang sikit baru sambung semula.

6mo ago

saya haritu tersalah mkn,saya mkn bubur jagung so mmg angin la sampai sakit dada susah bernafas

Yes perlu