Puasa ketika hamil 15 minggu

Hai , mommies..esok 10 muharram..ada tak mommies yang beragama islam berpuasa pada esok hari ? Boleh tak share tips untuk tahan dan tak effect kan baby ? Saya pregnant 15 weeks..

1 Balas

Lewatkan sahur Minum air kosong secukupnya Elakkan makanan/ minuman manis Makanan lengkap nutrien makanan sumber protein dan serat (sayur) utk tahan kenyang lama. Ikut portion suku-suku separuh. Berbuka di awal waktu Jika tak selesa semasa puasa, jangan tangguh berbuka