Baby kurang sihat

Hai mommies..boleh recommended tak any oil yg sesuai untuk kembung baby and i rasa dia ada selsema and kerap batuk. My mil kata biasa la budak kurang sihat sebab cuaca sekarang tidak menentu.. i know there isn't any medicine for babies below 2 years. So idk what to do #firs1stimemom#ingintahu

7 Balas

kerap batuk tu dah berapa lama? Jika 2 minggu jumpa doktor. Tiada ubat batuk utk anak bawah 2 tahun. Saya buat minyak bawang putih sendiri. Sangai bawang putih, letak bawang putih dlm minyak zaitun atau minyak kelapa. Saya juga guna minyak Anugerah Bebe botol ungu. Minyak tu sapu kat hidung , leher, tengkuk, dada dan belakang badan anak.. Urut dada dan belakang badan anak bentuk love. Saya juga guna ... alamak lupa pulak namanya.. yg sea water spray tu. Jika tak jerebu, bawak anak jalan2 pagi bagi kena cahaya matahari dan udara segar. pastikan tempat anak berada dlm keadaan bersih, nyaman,pengudaraan yg baik. mudahan anak puan cpt sembuh

klu sy .. biasa pakai minyak terapi collegen warna putih ... & traditional pakai kunyit Hidup ... (potong sikit ,selawat calit pada tulang hidung & dada bby) nampak mcm kg2 sgt cara ni tapi alhamdulliah mmg sembuh

utk kembung perut sy guna minyak asmak, minyak telon dgn youbaby.. tp baby sy tak pernah demam lg, so tak tau ubat apa yg ok.. selalunya kalau baby tak sihat, kena bawa jumpa doctor

Untuk perut saya pakai buds organic calming rubs, alhamdulillah so far perut dia tkde meragam. Utk selsema and batuk, cuba elakkan tidur dlm bilik terlampau sejuk

Hi awk boleh cuba tropical herbs baby oil Amway. Bagus untuk colic baby. If nk tahu lebih details bole pm lily ya 0194245142

salam kalau anak nak meragam sambil teriak itu kenapa ya sambil dia tengok dekat atas lps tu teriak

try tropical baby oil amway.