Fish Oil

Hai mommies...ada x mommies yg pernah try consume fish oil ni. Sebab ramai yg suggest dekat sy suh makan fish oil sebab elok utk baby. Skrg tgh cari fish oil yg ok utk preggy. Atau ada x mommies yg boleh share fish oil mana yg sesuai and ok. Terima Kasih... #1stbaby #10weeks5days

Fish Oil
9 Balas

Sy mkn vtamin ni 2 kotak dh ( 2bln) .. sy xprnh mkn ubt kk.. sbb mse buat buku sy mkn similac folic acid sbb 1jenis ubt ad 4 vitamin kt dlm, misi pun bgtau nk tgk hb sy next tmjnji bln dpn.. ble cek bln strsnya hb msih okay misi ckp blh truskan klu hb okay xde mslh.. hri ade pergi farmasi, igt nk sambung similac je.., lps tu jrjual kt stu tye hb okay x,? Sy jwb okay lps tu dieorg syorkan yg fenza sbb ia ad skli dha untk bby dlm kndungan.. sampai skrg sy msih trskan mkn vtamin ni.. bln lps misi cek hb okay xde mslh..🤗

5y ago

Alhamdulillah...ok2. Boleh try nnt.

knp nk ambek . ? rse ny xpyh la sis . kita bkn tau nt bby kelua jdi sensetif ke ap kn . batter mkn ubt Kk je . xperlu sgt dgr ckp org ambek ni tu bgos la ni bgos la tu bgos la nt kita dgn ank sndri yg alami msala . mkn je mknn yg brkhasiat sia lebih bgos tok janin .

5y ago

same same

Saya check up kat hosp swasta. Doc bagi obimin yg dh siap fish oil.. Senang sekali telan. Cuba cari kat watson or guardian. Sy per ah tengok watson ada. Nama obimin pluz. Kotak merah putih. Fish oil elok utk otak baby

Kalau sis nak consume, nanti gambar ni bagi tengok kat doktor. Consult doktor perlu ambil atau tak. Tapi dr awal tak pernah ambil supplement tambahan. Overall baby sihat dan semua ok masa scan kelmarin.

5y ago

Ok sis...esok ade follow up nnt mintak pendapat Dr. Terima kasih sis...

Td baru saja tnya nurse, dia kata boleh saja ambil. Depend pada mommy. Kalau mommy jenis x rajin makan ikan blh la consume. Apa pun consult dgn doc dulu brand fish oil mana yg ok. ☺

5y ago

Yeke sis...ok sis. Terima Kasih tau..

Sy mkn apa yg klinik bg je..xbrni nak try2..selagi doc xcadangkan amik supplement tambahan, sy continue je yg klinik bagi..takut nk amik ubat sebarangan..

5y ago

Yeke sis...ok2. Terima kasih sis...😘

Doc ada suggest kat sy Neurogain.. Ambil sebiji sehari kalau ikut suggestion doc tapi sy ambil seminggu 2-3kali je

Ramai yg suggest tp bukan staf kkm yg suggest. Better tanya doktor atau nurse sblm consume sis. Jgn ikut ckp org2.

Hi my doc suggest ambil Brand Shine fish oil omega3

5y ago

Ok sis...tq for suggestions.