stretchmarks

Hai mommies²...nak tnya kalau minyak panas cap kayu putih ni,boleh ke nak sapukan kat perut??? Ada x mommies yg gunakan minyak ni disapukan kat perut yg ada stretchmarks???? Nk tnya aje ?

stretchmarks
3 Balas

Kalau boleh jgn sapu minyak jenis panas macam ni. Utk elak atau kurangkan stretch mark key word dia adalah mosturize...utk bg kulit lg flexible so bila perut membesar kulit menegang stretch mark tak keterlaluan...pakai losyen atau something yg berasaskan minyak macam minyak zaitun ke. Coconut oil ke...palmer's tu atau bio oil. Nanti dh beranak baru pakai yg panas2 ok.

5y ago

Ok² thanks...

Elak sis, mungkin terlalu panas dan jadi tak selesa nanti. Lebih baik minyak zaitun atau boleh beli krim/minyak untuk stretch marks dekat farmasi

5y ago

Ok sis ..tq

X hilang pun stretchmarks tu gune ni. Hehe. Blh sapukan sikit2 je. Sy gune ni klu sakit perut.