scan kandungan

hai mommies , yang mana dah ada pengalaman bersalin , boleh share tak bila buat scan jantina ? prepare barang macam mana ? #ingintahu

5 Balas

Takda pengalaman bersalin tapi bakal dalam beberapa hari lagi ☺️ . Saya scan gender 18 weeks , 24 weeks details scan , 28 weeks growth scan , 34 weeks 5d scan . Barangan baby saya more to unisex , yang penting saja beli dulu seperti toiletries , sabun baju baby , tilam , bouncer , minyak telon , pampers nb , mittens & booties , barut , kain napkin , blanket hoodie . Bottle baby incase diperlukan , milk storage , baju baby tak perlu banyak pun cukup 10 . Baby cepat membesar , dlm pantang pun still kita boleh beli baju incase perlukan extra . Pantang mommy , saya beli bengkung , nona roguy set harmoni add on uncang herbanika . Minyak mustajab hijau , breast pad , disposable panties , nursing nipple , losyen stretch mark , breast pump . Untuk tungku , saya pinjam dekat jiran dgn kawan jaa dgn baby tub sementara nak pandai bagi mandi baby .

2y ago

terima kasih , hehe sama la . excited jugak , anak first kann🥰

Xsilap saya kalau di kk, scan jantina pada kandungan 28 minggu. Saya baru ni ada jji temu msa kdungan 23 minggu, misi cuma cek saiz perut ibu dn dengr jantung ja. 🥲

2y ago

iya diorang just buat 2d, cek air ketuban, pertumbuhan dia apa lgi tah

Scan jantina 24w - 30w. Tp sy buat masa 31w nasib baik sonographer pandai.

2y ago

Tak. Buat dkt klinik swasta khas utk ibu mengandung. Klu kt kk sy cuma tanya masa dktr buat scan je. Klu rezeki blh nmpk, dia bgtau.

Saya buat scan gender 20 weeks sekali detail scan check saiz baby.

2y ago

awak scan dekat mana ? kk ke klinik swasta ?

sy dh buat msa 22w,buat dtle scan+5d...