Sering rasa lapar dan nak mengunyah

Hai mommies, walaupun selepas makan nasi, saya selalu rasa lapar dan nak menguyah. Tapi taktau apa yang sesuai dan baik utk di makan. Nak makan jajan2 tapi macam tak bagus je. Boleh mommy2 share kn apa makanan yang mommy makan utk hilangkan rasa lapar? 😣

2 Balas

hai mommy. saya cadangkan mommy jadikan kekacang dan buahan sebagai snek. sama situasi dengan saya masa pregnant third baby. asyik nak mengunyah je cuma saya memilih kacang sikit 😅 campurkan dalam satu bekas kecik,kadang² keluar pun bawak masuk dlm handbag

Sama mcm saya. Kerja saya lapar lepastu tak pernah kenyang. Lepas makan nasi saya masih tak kenyang 🤣 terus makan buah buat kunyah kunyah