Baby dup dup dup

Hai mommies. Tahu tak kenapa baby dlm perut kdg2 bergerak dup dup dup? Sela masa setiap dup tu sama macam jarum saat jam. Perut pon bergerak mcm kena jentik. Kdg2 sekali dup dup dup tu sampai 5 minit then stop. Itu ke yg org ckp baby sedu? #30weeks

2 Balas

hak ahh. sedu.. bby sy stiap hri mesti ada sedu.. kalau menendang/gerak lain. dah boleh baca dia punya gaya😆 . kalau sedu mmg kadang 1-5 minit.. lpastu senyap.. kalau gerak/mnendang gerakan tu slow skejap/kuat sikit. sis boleh letak tgn kt tmpt yg berdenyut tu.. itu pun kalau bdn dia terbonjol area luar. means sama ada kiri/kanan perut kita.. mmg dpt rasa jelas getaran tu.. tp kalau kedudukan dia kt tengh xdpt rasa dup dup tu guna tgn kita.. just rasa dri dlm je..

normal la tu sis dia berpusing kedudukan posisi jantung dia dekat dgn perut kita

2y ago

tp lain mcm sngt tu kalau jantung baby smpai perut ibu pon boleh nmpak brgerak dup dup. sedangkan nk dgr jantung baby brdegup pon nurse guna alat doppler 🤭