Baby kuning tak boleh ada benda berwarna kuning

Hai mommies sy nak tanya, betul ke baby kuning kena jauhkan dari benda2 yang berwarna kuning. Sebab dinding rumah sy berwarna kuning. Jadi sy risau

3 Balas

Kerap kejut anak utk susu je awak, dia kerap berak & kencing kuning pun turun, masa anak sy kuning baru2 ni, sy mix dgn susu fm 😆 bagi cepat dia berak & kencing, ada dalam beberapa kali je sy bgi dia nyusu fm. Kesian baby hari2 kena cucuk utk ambil darah. Now dh fully bf. Jgn makan halia, kunyit or jamu2.

9mo ago

okay2 sis trima kasih atas nasihat. nanti anak sy nak kena ambil darah ikut tangan dengan ambil air kencing, minta tlg doakan anak sy tiada apa2 ya. risau🥺🤍

Tak betul sis. Fokus pada penyusuan baby sahaja. Kerapkan penyusuan setiap 1 jam-2 jam. Jaga jadual susu sebaik mungkin. Macam saya dulu akan set alarm setiap 2 jam. Anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Be strong mommy 💪

9mo ago

Sama-sama 🌹 Semoga baby cepat sembuh

tak betul. kerap bg susu kat anak, tiap2 2 or 3 jam.

9mo ago

okay baik sis, terima kasih 🤍