air ketuban kurang & baby sonsang

Hai mommies... Sy hamil ank ketiga now da 31week.. Tp arini scan baby sonsang n air ketuban kurang.. Ade x sesape pengalamaan cm sy ni.. Huhu #bondarisau

7 Balas

sy pn air ketuban kurang tp lps amal mkn tembikai or jus tembikai + minum air masak 3L sehari alhamdulillah air ketuban normal,xkrg xbyk sgt. utk bby songsang sy amalkan sujud terakhir solat sy akan sujud lama dlm 5-10minit + baca doa ini 'Ya Allah yang membalikkan keadaan balikkan semula keadaaan ini, Ya Allah yang membalikkan hati balikkan semula hati ini' + bercakap dgn bby insyaAllah bby akan pusing. Alhamdulillah sy amalkan drp mengandung anak 1st & now 35weeks utk anak ke3. last week refer pakar sbb bby dh 2bln statik xnk pusing tp dgn amalan tu alhamdulillah bby dh masuk laluan. semoga dipermudahkan urusan sis.

Bykkan mkn buah tembikai. N pengalaman ank songsang sy dluu buat sujud lelama n pakaii torch light Alhamdulillah last mnte cancel nk pusingkna baby

5y ago

Letka torchlight bawah pusat i means dkt ari2 kitaaa...i pon ikot petua mak i... Last mnte nk book tmpt beranak dpt berita sedih yg bby songsang masa 36weeks... Tpi kerapp sujud jgk.. Then scan2 kepala dh pusing bawah semula... Try la sis sy doakan yg terbaikk utk sis n bby

Sy pnh baca dorg sarankan mkn tembikai / minum jus tembikai kalau air ketuban kurg.

Sy pun scan 31w baby songsang..doa je ni semoga baby pusing sblm 36w

Sy air ketuban kurang masa 38w. Terus kena induce paksa bersalin

* letak

Tq madam eqa

5y ago

Most welcome....